SRC Tracer Unithttp://www.starrainbow.com.tw/
Što je to Tracer?Tracer, trace = nešto što ostavlja trag. U ovom slučaju BBovi koji isijavaju svjetlost tijekom leta.
Tracer je uređaj pomoću kojeg se posebno izrađeni Tracer BBovi osvijetljavaju pri izlasku iz tog istog uređaja a u ovom slučaju se radi o uređaju u obliku prigušivaća. Dakle radi se o nečemu što čete koristiti samo za vrijeme nočnih operacija. Tracer ne služi ničemu po danu, već samo za šminku ako baš hočete.
Ako ijedan AS prigušivać stvarno prigušuje zvuk ovaj to neradi, on radi ono za što je napravljena a to je da osvijetljava BBove i jako dobro obavlja svoj posao.
U paketu dobijete sam Tracer, punjač, manual i šačicu Tracer BBova (500kom, dosta su NEdarežljivi što se toga tiče, stoga računajte da morate kupiti extra Tracer BBova odmah jer je Tracer jako zarazan).
Cijelo kučište je izrađeno od metala, na nekim dijelovima napravljeno hrapavo radi boljeg zahvata. Crna boja se ne skida lako, primjer noktom ili sličnim, ako ostužete o grančice u šumi neće ostaviti nikakvih poslijedica. Ali to i nije toliko bitno IMO, bitno je da odrađuje svoj posao kako spada.

Idealne je dužine od 160mm i debljine 36mm. Dobra stvar je što se radi o 14mm (CCW – Counter ClockWise) ilitiga negativnom navoju, koji paše na večinu današnjih replika i na skoro sve kineske klonove.

Prvi vrhu Tracera smještene su oznake. Na njima piše skoro pa sve što trebate ukratko znati o samom Traceru, da je punjiv, tko i odakle ga je proizveo te su ubacili i patent number kao finesu. Kul dodatak.

Po zadi Tracera se nalazi ON/OF prekidač, što je odličan dodatak. Palite i gasite Tracer po potrebi. Primjer pogodili ste nekoliko neprijatelja i sad ne želite da vas ostali otkriju odakle pucate, jednostavno ugasite Tracer, simple as that...

Ovaj Tracer je poseban po tome što dolazi sa u sebi već ugrađenom punjivom baterijom. Postoji mogučnost odstranjivanja baterije u slučaju kvara, a toliko daleko nisam išao u rastavljanju. Ali eto i to je još jedna opcija SRC Tracera. Jedna jako dobra i jako isplativa opcija dodao bih. Isplativa zato što se nemorate brinuti da li ste ponijeli extra baterije za svoj Tracer te da li su ove u njemu uopće puno. Nedostatak je što kupovne baterije više traju u smislu da Tracer ne koristite na duži period.

Kako napuniti SRC tracer?Tip utičnice na punjaču je UK. Pa potražite u čipoteci dodatak za EU utičnicu ako nemate nešto takvo u kući. Dosta problematično je otvorit stražnjicu Tracera, kao da je zapeklo, bio mi je potreban alat.

Prva stvar koju morate napravit je staviti ON/OFF prekidač na sredinu, potom uključite punjač u Tracer pa u struju i trebala bi se upaliti crvena lampica s naznakom da ste dobro sve spojili te da se Tracer počeo puniti. I to je to. Punjač recimo neugodno zuji dok puni, trebalo mi je vremana da skužim da je sve u redu s kompom, te da je punjač taj koji zuji.

Kad je Tracer pun spreman je za uporabu. Imajte na umu da se sve punjive baterije prazne same od sebe s vremenom tako ako Tracer ostavite napunjenog neko vrijeme (radi se o danima) sam če se isprazniti. Onda ako ga mislite koristiti na nekom susretu punite ga poslijednjeg. Inače traje preko cijele noči ako uzmete u obzir da Traceri još nisu nikako zaživjeli u HR i da ga koristite jako mali period vremena. Što se tiče baterije i trajanosti Tracera mislim da ste po tom pitanju osigurani.
Želio bih još nadodat da sam SRC Tracer posudio od kolege Bose na recenziju i on se nikad nije bunio da mu je nestalo baterije tokom susreta.
Koliko znam ovaj Tracer se prodaje već neko vrijeme u Hristo Shopu po cijeni od 600kn kao i Tracer BBovi pa pogledajte tamo, ako ne uvijek vam preostaju net shopovi.
Zaključak!Have fun!
http://www.youtube.com/watch?v=jbJIRgpVExI&eurl=http%3A%2F%2