Airsoft Hrvatska Forum
07. Rujan 2010. 14:51:11 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Trenutna ocjena teme: *****
Još niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: DBOYS – CQB-R RAS II  (Posjeta: 982 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Tetragrammatos
Pozornik
*
OfflineOffline

« : 28. Srpanj 2010. 19:33:07 »
Ocjena posta: +13

DBOYS – CQB-R RAS II

Evo i moj review prije full upgradea, ali uz originalne dijelove i kroniranje uz originalne dijelove.

SADRŽAJ:
1.)   Uvod
2.)   Sadržaj kutije
3.)   Kroniranje
4.)   Unutarnji dijelovi
5.)   Pros i cons
6.)   Zaključak

1.)   UVOD:
Pušku sam kupio kao zamjensku pušku dok sam čekao G&P koji nije stigao, al sam dobio pare nazad tako da sam odlučio ovu pušku full upgreadat, no o tome u drugim postovima.

Također sva kroniranja rađena su nakon par 1000 ispucanih BB-a tako da mjerenja nisu „right out of the box“, ali su rađena sa originalnim dijelovima.

Puška kod Hriste košta 1599 kn i može se plaćat na rate, a najjeftinije što se da naći na netu je 262 USD sa shippingom što znači još 7% carine, cca 1% carinskih (da ne spominjem neke susrete sa nekim osobama svima nam dragim) i poštanskih troškova i PDV što je kudikamo više od ove cijene + solarno plaćanje.
Također zahvaljujem Hristi na 2 slike koje mi je poslao od novog guna pošto ih ja nisam imao.

Koristim HR-engleske nazive djelova jer ne želim da netko ne skuži o čem pričam.

2.)   SADRŽAJ KUTIJE

Puška dolazi u smeđoj kartonskoj kutiji i svi su dijelovi u stiroporu lijepo zaštićeni.
a)   FULL metal puška – jako lijepi detalji – u klasi G&P-a, 1:1 scale, realan izgled sa originalnim MARINE oznakama
b)   155 mm CNC rail – odličan – jako lijepo odrađen i izuzetno čvrst rail - dodatnu čvrstoću mu daje  pričvršćenje na upper receiveru + delta ring – originalne oznake KNIGHTS ARMAMENT. Povišenje je odlično za montiranje optike tako da ne trebaju viši mountovi.
c)   crane stock – najslabija karika vanjskog dijela - plastičan kao i bilo koji drugi + metalna cijev – zadnji dio se pričvršćuje sa  kopčama i šarafom, a sami naslon je gumeni – jedna kopča mi je pukla odmah pri prvom otvaranju, ali ionako stavljam šaraf. Stane najveća Crane stock baterija. Kao i kod većine jeftinijih stockova klima se, ali funkcionira.
d)   Flash hider – eto, flash hider
e)   Prednji triangle iron site – podesiv - ne volim ga baš jer mi je ružan i spor za ciljanje
f)   Rear folding 300 m (ili 600 m) iron site – podesiv po visini te lijevo-desno - dok poklopite ovaj i prednji prođe godina dana, a bogme ovi gunovi nemaju domet od 300 m – predlažem ili skidanje zadnjeg ili dot siteove sa drugim prednjim
g)   Rear sling swivel - klasika
h)   Front sling swivel – nije montiran, a čemu kad sa ovim dobijete
i)   Bungee single point sling – zeleni – vrlo solidan – još uvijek ga koristim i bolji mi je od Multicam Cordure
j)   Metalni high-cap – lijepo zgleda sa H&K oznakama, ali je High-cap - najbolje sjedi – bolje od G&P-a i CA – no ima i tome lijeka – loše feedanje – koristio sam ga prvo za testiranja da ne punim middle capove, ali ubacuje par komada u hop-up, a nije ispucao ni 100 kom kak treba.
k)   2 rail covera – crna
l)   Front foregrip – sasvim solidan i čvrst – bolje se drži za rail nego G&P stubby rider.
m)   1200 mAh – 9,6 V – na balancer/chargeru daje i više V – sasvim solidna i još uvijek je koristim no sada mi je sve lipo ready tak da bu ostala za CA M6A2 LWRC kao rezerva baterija.  
n)   Punjač – hmmm – ajd dobro možemo ga nazvat punjač, ali se nadam se da vam neće trebat iako sam punio jednom bateriju sa njim i bilo je sve OK.
o)   200 or something 0,2 g BB-a – nisu biodegradable kog zanima
p)   Manual – ajme koji engleski pa nebi ga skužio ni kinez
q)   Cijev za čišćenje – ja je nisam dobio ali je eto na toj slici - ko mi kriv, trebao sam skužit na vrijeme – ili sam je hitio zajedno sa kutijom – ko će ga sad znat
r)   300 mm vanjska cijev – sa flash hiderom
s)   290 mm unutarnja cijev – 6,06 mm
t)   Ukupna dužina 7100/7850 mm
u)   Ukupna težina – kompletno natovaren – skoro 4 kg
v)   Kompletno funkcionirajući – bolt locking i bolt catch – nice detail – PAŽNJA kad vadite gearbox jer je povezan sa njime- ja sam ga naravno strgao i taj dio nisam nigdje našao, ali svejedno kad je novi gearbox koji nema te „priključke“ da bi montirao bolt release na njega.

Malo hrđav cover za hop-up - takav je bio od početka

Rail

Rail sa oznakama na upper receiveru

3.)   Kroniranje – sa originalnom DBOYS 1200 mAh 9,6V baterijom

Kako sam i naveo obavljeno je sad ovih dana, a puška je kupljena prije 3 mjeseca i ispucano je par tisuća BB-a.

FPS : od 10 BB-a 0,2 g – prosjek 338 – novi model od ove godine navodno ide i 370-380 pa mi je žao kaj nije uletila ta runda, ali ionako su sada SVI dijelovi novi.

RPS : 2 mjerenja i oba su bila 12 – neki kažu da može i do 14, ali eto ja nisam dobio.

RANGE : 50-tak metara - možda pogodiš tenk, ali na treningu se nosila na 25-30 m sa G&P-om i CA M4 karabinom potpuno isto i to sa kraćom cijevi. Groping je odličan – nije da ću ga pogodit u oko, ali Kiklopa u glavu na 25 m ziher. Nemam test sa metom – sorry. Morate mi vjerovat na riječ.

Par sitnica za usporedbu:
Sa Madbull Black Pythonom VERII 363 mm dužine i 6,03 mm širine dobio sam 20 fps-a više.
Probao sam sa Guarder gumicom 70C i ne sjeda u ovaj hop-up tak da su mi FPSi pali ispod 300 sa stock cijevi. PAZITE na montažu gumice i koje gumice u koji hop-up sa kojom cijevi.
Imam i MATRIX 6,03 mm/300 mm inox cijev i ne valja mi niš jel nema utor za ovu gumicu (ni većinu ostalih) pa nabavljam Prometheus ili Systema gumicu jer je to taj tip cijevi, a sa ovim gumicama mi daje manje FPS-a od stock cijevi.

4.)   UNUTARNJI DIJELOVAjmo mi unutra
HOP-UP – za sada mi se čini OK iako je najjeftiniji na tržištu. Ne znam javim kad dođe Madbull ultimate hop-up dal će biti razlike osim naravno da neće ispadati BB-i kad izvadim mag
CIJEV- stock cijev – dobra obrada izunutra, promjer 6,06 no daje manji rezulatate od Madbullove cijevi za 20 FPS-a
GUMICA – za sad mi je najbolja jer nemam drugu – Garderova 70C mi ne paše, a madbullovu čekam
MOTOR – kinez sa metalnim pinion gearom i bez problema pokreće M120 spring – isprobano – u originalu pokreće M95 ili M100 spring – nice motor, nice motor
GEARBOX – uffff
a.)   Solidno metalno tijelo za ono što ima unutra – trigger – eto nisam ga mjenjao pa nemam pojma – valjda je dobar – za sada je radio dobro, ožićenje standard
b.)   7 mm najlonski bushingsi – crap
c.)   XYT torque up gears – mislim da bez problema izdrže M120 – BTW najjeftiniji na tržištu – metalne cijevčice (najbolji torque-up gearsi imaju O-ring i male springove) i shimsi – I lost one - nema šanse da ga nađem
d.)   Anti reversal latch – full metal – jako lijepo obrađen
e.)   Spring guide – plastični bez ball bearingsa, ok nije veliki spring pa ne treba – spring je  M100 ili M95
f.)   Cilindar – klasika, cilindar head – u skladu sa ostalim, piston sa 1 metalnim teethom i semi crappie piston headom sa još full crappie O ringom koji sigurno gubi na kompresiji jer bi ovaj spring mogao dati više od 340 FPS-a. O ring je toliko opušten da se bojim da se ne izvrne u cilindru.
g.)   Tappet plate – OK, spring OK, mlaznica – da je koju kunu više bila bi dobra

UKRATKO :
Najbolji dijelovi su tijelo, gearsi, anti reversal latch i tappet plate.
Klasika je Spring guide, spring, cilindar.
Najgori dijelovi su bushinzy, mlaznica i piston head.
Nedje između su piston i cilindar head.

Ovo su komentari s obzirom na cijenu same puške, a ako ćemo iskreno onda baš i nebi bilo „najboljih dijelova“

za kraj da se vidi kako se primjeti da fali jedan shim kad složiš gearbox bez njega - pazite na to jer može oštetiti gearove - isprika onima koji to znaju

Za semi upgrade predlažem bolji piston head, mlaznicu (ne treba metalna), poštenu cijev i  možda pošteniji hop up te naravno ball beraing bushingse.

Za full upgrade..........kupite novi gun - nenenen – KOMPLETNO novi lipo ready M120 gearbox (svi djelovi podržavaju i M160 spring) me koštao 140 USD tak da NE KUPUJTE NOVI gun jer nećete dobit za tu razliku takav gun. OK, nova cijev I hop-up.

Ocjena unutrašnjosti – 5 od 10

5.)   PROS
•   Full metal
•   Vanjština
•   Rail RAS II
•   „dodatna“ oprema
•   Motor
•   Cijena
•   To što si primoran ovakav gun upgreadat

CONS :
•   FPS-i
•   Najlonski bushinzy, mlaznica i piston head sa O-ringom, slab spring
•   To što si primoran ovakav gun upgreadat

6.)   Zaključak
Sve u svemu meni dobar gun – pogotovo zato kaj se da po njemu drljat i upgradeaš ga još uvijek za pristojne novce, a kad kupiš gun za 500 eura eeeee onda mora radit savršeno, a svi znamo da neće.....pogotovo uz lipo.
Ocjena 7 od 10

HVALA na pažnji i živi mi bili.
« Zadnja izmjena: 28. Srpanj 2010. 19:54:09 Tetragrammatos »

Ignore   Evidentirano
toma
Desetnik
*

OfflineOffline

« Odgovor #1 : 28. Srpanj 2010. 20:19:09 »
Ocjena posta: 0

iskrena recenzija!! svaka čast! volim kad su ljudi objektivni...

PS. ako se za oglas bez slike dobije -, onda si ti za ovo u najmanju ruku zaslužio jedan +

Ignore   Evidentirano

zbog spama u obavijestima, prvo karma -1 a onda kad je Sand došao sve po redu opalio ban na 48h
SinfulSaint
Nadnarednik
*

OnlineOnline

« Odgovor #2 : 28. Srpanj 2010. 20:36:47 »

+1 za ovo. Ovo se zove recenzija.

Ignore   Evidentirano

Non Bene Pro Toto Libertas Venditur Auro
Tuna
Razvodnik
*

OfflineOffline

« Odgovor #3 : 28. Srpanj 2010. 20:52:02 »

Odlična recenzija. Kratko, jasno slikovito. +2 za ovo!

Vidio da sam jedini dao + ocjenu posta. Čemu to uopće služi.

Ignore   Evidentirano

citat1:"pa tko tu na forumu ne puca rafale?"
citat2:"kawasaki vozim bez dozvole i broja, murija me ganja, murija je spora"
Morb
General zbora
*

OnlineOnline

« Odgovor #4 : 28. Srpanj 2010. 21:30:41 »

super recenzija!

obavezno stavi i sliku sa svim dodacima

Ignore   Evidentirano

Nisam više admin pa mi ne šaljte zahtjeve za promjenom nicka, otvaranjem podforuma ili sređivanjem upisa na faks!
Tetragrammatos
Pozornik
*
OfflineOffline

« Odgovor #5 : 29. Srpanj 2010. 08:06:10 »

THX ljudi. Sad sam skužio da nemam sliku anti reversal latcha, ali se vidi malo kod otvorenog al kompletno složenog gerboxa no ajde to nije toliko bitno i da kroner je bio FIDRAGON kupljen sa eBaya za 63 USD sa shippingom, a frajer više nije na listi eBaya - kak mi je dostavio tak je zgasnul . Čini se da radi dobro jer sam kronirao i Colt 1911 i daje ono što pišu na Evikeu.

Budem stavio sve dodatke al kad mi dođe i hop-up pa ću proć sve dodatne djelove, al to drugi puta. Idem na godišnji.
CYA

Ignore   Evidentirano
indy
Razvodnik
*
OfflineOffline

« Odgovor #6 : 29. Srpanj 2010. 08:08:50 »

To si ga kupio prošli tjedan ?

Damn, gledao sam ga na webu dok sam bio na godišnjem, računam, ponedeljak sam kod Hriste po njega, pogledam na webu nema ga više

Ostao samo crappy HK416 za iste novce, externa kanta za bateriju i klimavi kundak/poklopac zatvarača....

Valjda će doći još koji.

Zanima te zamjena za HK G36C ?  ;D

Indy

Ignore   Evidentirano
Tetragrammatos
Pozornik
*
OfflineOffline

« Odgovor #7 : 29. Srpanj 2010. 11:55:43 »

Ma ne...pa imam ga već 3 mjeseca pa sam napravio ovaj review prije upgradea.
Kak sam pročitao na par stranica - novi model je 370-380 FPS-a (to sam čitao neke rivjue jer neki sajtovi kažu da ide od 370-430 ili 330-400) right out of the box. Najbolje se dogovorit sa Hristom da ti ga naruči kad ide slijedeća DOYS narudžba jer je u puškama najeftiniji.
Tak sam mu sad i naručio CA M6A2 LWRC Dark bronze (puna usta izgovora - SIEJ EMSIKSEJTU ELDABLJUARSI.....hahhahaha još sam fali PSD - Prsonal sekjuriti ditajl - taj je kraći i radi na solarno ) - dolazi krajem 8 mjeseca...netko ga je već kupio kod nas - crni - kriva boja - popalio mi ga je ispred nosa...ajd se javi ko god da si pa reci nekaj o gunu

Ak naručuješ prek neta najjeftiniji ti je ono kaj sam i napisao 262 USD sa evikea - 180 USD - 10% + 100 usd shipping + 7% carina + 1% troškovi + 23% PDV - ispadne pun kufer i još dobiješ taktički orange tip
http://www.airsoftpost.com/product_info.php?cPath=21_44_214&products_id=31578

Mhh...zamjena...sad bu me gun koštao cca 4.500 kn sa svim dodacima pa može...mjenjan za HK-Ćof ili HK-Yugo - inače gun uopće više ne izgleda isto - ostalo je samo tjelo i rail - ostalo je sve novo - nije ni približno CQB prije M16 pa sam zato i naručio CQB gun jer ga više nemam

Ignore   Evidentirano
indy
Razvodnik
*
OfflineOffline

« Odgovor #8 : 29. Srpanj 2010. 14:42:07 »

Ma zezam se za zamjenu

Budem vidio sa Hristom ako se da dogovoriti narudžba još jednoga. Definitivno je "Best Buy".

Koliko para je LWRC ?

Indy

Ignore   Evidentirano
dotty3107
Narednik
*

OfflineOffline

« Odgovor #9 : 30. Srpanj 2010. 08:37:35 »

Odlična recenzija! Objektivno, detaljno, sa puno dobrih fotografija! Definitivno si zaslužio +1.

Ignore   Evidentirano

"...we don't need no key, we'll brake it..." --- ATKC
ninja
Stožerni narednik
*

OfflineOffline

« Odgovor #10 : 30. Srpanj 2010. 14:09:53 »

svaka cast odlicna recezija...objektivno i nadasve zanimljivo...cista 5ica...

Ignore   Evidentirano

May God have mercy upon my enemies, because I won\'t.
kajgod
Skupnik
*

OfflineOffline

« Odgovor #11 : 30. Srpanj 2010. 22:24:45 »

Super recenzija stari.
Thumbs up!

Ignore   Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Airsoft Hrvatska Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Spread Firefox Affiliate Button