kad smo kod ovih plinskih pljuckalica, još dok sam igrao paintball naletio sam na ovu firmu čiji markeri su mi bili zakon, sad su se prebacili i na airsoft sa nekim svojim specifičnim rješenjima.
replike rade na co2 ili komprimirani zrak koji se nalazi u cievi kundaka ili se u kundak umetne ampula s co2, navodno 400 fpsa, spremnik od 20tak kuglica sa dummy čahurama koje izbacuje
http://www.rap4.com/paintball/os/rap4-airsoft-airsoft-c-490_261_409.htmlplinske replike imaju problema kao i paintball markeri na CO2 za vrijeme hladnijeg vremena i mislim da se to nebude moglo puno popravit jer je to čista fizika. jedino da se spremnik plina konstantno drži zagrijan na nekoj temperaturi iznad 10stupnjeva.
kod njih mi je veliki plus način rada sličan pravom oružju i dijelovi, volim rad zatvarača, lagani trzaj.
to se same praktičnosti igre tiće prema onom kaj sam vidio zakon mi je mova generacija TM aegova koji imaju elektični blowback i simulirani trzaj (ima neke motoriće koji ga simuliraju), funkcionalni su svi gumbi i poluge na replici, repetiranje, zatvarač ostaje u zadnjem položaju kad se ispuca zadnji bb. spremnik ima grnaičnik na 30 i 80 bbova. Jedino mi se čini da ima premalo FPSa (280mislim) što mi se ćini malo i naznam koliki mu je domet.
u glavnom mislim da bi tomogao bit smjer u kojem će se razvijat replike - prednosti aeg-a s funkcioniranjem svih djelova replike i simuliranje rada kao kod RSa. to bi bilo guba